15 July 2014,
 0

Cu totii ne dorim sa avem performanta in ceea ce facem si in special in demararea unei afaceri. Succesul unor oameni nu a rezultat doar din dorinta. Unul dintre cei mai mari cercetatori in domeniul afacerilor, Napoleon Hill, a indentificat mai multe principii ale succesului.

In cele ce urmeaza vom expune cateva dintre aceste principii:

 

Definirea clara a scopului

Fara un scop bine definit nu stii unde te intrepti. E ca si cum ai merge intr-o zona fara sa o cunosti. Stabilirea scopului este ca o si o harta a reusitei.

 

Crearea unui grup

O singura persoana e ca o barca cu o singura vasla, mai multe minti focusate pe acelasi scop garanteaza reusita.

 

Credinta

Credinta este principiul de baza al reusitei. Credinta aplicata determina cele 3 mari forte ale capacitatii umane: forta fizica, forta intelectului si forta emotionala sa conlucreze in directia reusitei.

 

Depaseste limita

Nu lasa pe maine ce poti face azi si treci dincolo de limita propusa. Acest principiu va creste motivatia si va va oferi energia necesara sa va atingeti telul.

 

Personalitate placuta

Personalitatea este suma tuturor trasaturilor mentale, spirituale si fizice. O personalitate placuta atrage in jurul ei oamenii.

 

Initiativa

Aptitudinea initiativa a unei persoane iese imediat in evidenta. Ea este vointa determinata de a actiona.

 

Atitudine pozitiva

 

Atitudinea pozitiva este factorul cheie de atractie a lucrurile bune. O atitudine negativa este factorul cheie prin care negativistul se pregateste de esec.

 

Entuziasmul

Cel mai puternic instrument de influenta si determinare este entuziasmul. Entuziasmul iradiaza.

 

Auto-disciplina

Controlul asupra propriilor activitati si ganduri, de asemenea si organizarea eficienta a timpului este punctul de plecare spre succes.

-->