23 February 2015,
 0
Notiunea de Finante se bazeaza pe aplicarea unei serii de principii economice pentru maximizarea valorii unei companii, prin intermediul averii actionarilor ei.

Acest obiectiv de avere-maximizare s-ar putea sa se opuna, pe termen scurt, obiectivului vizand maximizarea profiturilor.

Studierea fundamentelor finantelor ne permite sa subliniem largirea sferei acestora, largire ce se reflecta in rolul in continua evolutie al functiei financiare dintr-o companie.

Importanta acestui rol a crescut odata cu presiunea constrangerilor legate de solvabilitate si rentabilitate ce influenteaza deciziile legate de volumul si structura activelor.

Functia financiara tinde sa joace un triplu rol in prezent: unul operational, unul functional si unul politic.

Esenta rolului operational consta in gasirea si administrarea  resurselor companiei; rolul functional serveste la administrarea sistemului de planificare si control; iar rolul politic da intaietate constrangerilor financiare legate de rentabilitate si balanta in contextul luarii deciziilor.

Politica financiara

Politica financiara materializeaza trecerea de la teorie la practica, sau, mai mult decat atat, trecerea de la intentii la decizii.

Poate fi definita drept alegerea conditiilor financiare in vederea adaptarii companiei la mediul sau. Va fi exprimata intr-un triplu mod:

  • 1prin politica de investitii
  • 2prin politica de suport financiar
  • 3prin politica dividendelor.

Politica de investitii si politica de suport financiar fac oricum referire la notiunea de costuri de capital.

Planificarea financiara

Planificarea financiara este denumirea codata pentru orientarile si deciziile generale continute in planul strategic al companiei.
Obiectivul sau fundamental este prefigurarea situatiei financiare a companiei in ceea ce priveste rentabilitatea, lichiditatile, balanta… perioada dupa perioada intr-un anumit interval de timp.

Ea contine doua prefigurari: una pe termen mediu si lung (planul de suport financiar) si una pe termen scurt (bugetele anuale).

Planificarea financiara este articulata sub forma a trei prefigurari interdependente:

planul de suport financiar:

• bugetele anuale constand în:
        bugete de exploatare
        bugete pentru realizarea planului (investitii si suport financiar)
        bugetul public
• alternativele de suport financiar ale companiei

finantare interna:

(1) auto-finantare
(2) cesionare a activelor imobiliare
(3) vanzare si arenda

finantare externa:

(1) datorii
(a) banci si organisme financiare specializate
(b) piete de capital
(c) credit intre companii
(2) capital propriu si fonduri proprii
(a) institutii specializate si suport financiar privat
(b) piete de capital

Servicii de Coporate Finance

Servicii de Coporate Finance

Sehrmes Corporate Finance acorda consultanta companiilor, institutiilor financiare si institutiilor guvernamentale in domeniul tranzactiilor pe pietele publice si private si ofera asistenta in domeniul achizitiilor, divizarilor, fuziunilor, IPO-urilor, emisiunilor de obligatiuni si tranzactiilor imobiliare.

Sehrmes dezvolta acele aptitudini ce asigura un  management sinergetic al companiei accesibil tuturor, caci pana acum acestea erau rezervate marilor structuri.
Nu nevoie ca dumneavoastra sa va adaptati stilului nostru de activitate, caci echipa noastra este cea care se integreaza in organizatia si cadrul dumneavoastra de lucru.

Daca doriti sa va extindeti afacerea prin intermediul achizitiilor sau sa o vindeti sau restructurati pentru a ii creste valoarea, Sehrmes Corporate Finance va ofera consultanta pe tot parcursul procesului pentru a va ajuta sa finalizati cu succes tranzactia.

Contact
Cautati manageri a caror perspectiva le depaseste specializarea si va pot oferi o gama larga de optiuni pentru dezvoltarea afacerii? Sehrmes va poate ajuta!

 

-->