24 July 2014,
 Off

De ce este necesara o educatie a banilor? Toti stim sa folosim banii. Cine nu poate cheltui sau pune deoparte? Cu toate acestea observam ca nu reusim sa facem prea multe, cauza fiind lipsa unei evidente si a unei educatii in domeniul financiar.

Auzim foarte des in jurul nostru oameni care spun ca economisesc bani, ce fac mai tarziu acesti oameni cu acei bani? Ii cheltuie, e ca si cum nici nu i-ar fi econimisit, deoarece i-au cheltuit. O adevarata economisire necesita o inmultire a banilor existenti, punerea banilor sa munceasca.

Robert Kiyosaki, unul dintre cei mai cunoscuti scriitori din domeniul educatiei financiare, a elaborat o schema inspirationala a modului in care banii trebuie sa fie cheltuiti si economisiti pentru a ajunge la mult cautata “libertate financiara”.

 

PASUL I – se poate realiza in cazul in care munca pe care o exercitati va permite sa economisiti, acesti bani nu trebuie sa-i tineti la saltea, investiti, cautati modalitati de inmultire, banca nu trebuie neaparat sa reprezinte prima optiune.

De ce e necesara o educatie a banilor

 

PASUL II – dupa ce banii dumneavoastra au fost investiti, acestia ar fi ideal sa produca alti bani, pana in momentul in care investitiile va acopera cheltuielile de trai, de asemenea sa va permita sa economisiti in contiunuare.

De ce e necesara o educatie a banilor

 

PASUL III – libertatea vine odata ce investitiile va acopera cheltuielile de trai si continua sa se inmulteasca

De ce e necesara o educatie a banilor

 

Schema de mai sus este valabila si pentru cei care detin deja o afacere. Nu ar trebui sa se limiteze doar la afacerea proprie. Observam foarte multe cazuri in care multe firme, multe afaceri intra in faliment iar proprietarii afacerii se intorc din nou la ceea ce au fost inainte.

Orice banut trebuie economisit, iar punerea banilor sa munceasca pentru voi este o alternativa ideala. Pentru a va da seama de modalitatile si tipurile de investitii puteti apela la un consultant financiar sau puteti citi reviste de afaceri si de investitii.

“Oportunitatile sunt pierdute de cei mai multi oameni pentru ca sunt deghizate in munca. – Thomas Edison”
-->