30 May 2014,
 Off

Tot ce exista este rezultatul creativitatii, a gandului, a imaginatiei creative. Orice afacere este rezultatul imaginatiei creative unice. Toate inventiile si afacerile sunt rezultatul mai multor idei transpuse in realitate. Creativitatea se dezvolta prin meditatie,  prin gandire si se poate invata.

Exercitiu de creativitate: luati un produs, unul oarecare, informati-va cu toate detaliile specifice lui, dupa incercati sa va ganditi ce anume puteti imbunatati sau modifica la acest produs.

Probleme ce impiedica gandirea creativa Cei mai multi factori perturbatori ai creativitatii sunt:

» convingerile despre propria persoana, convingerile despre lume si domeniul (vocational) in care am putea avea rezultate
» atitudinea negativa este un alt factor de indepartare a creativitatii
» pierderea interesului
» teama de risc
» comoditatea
» multumirea de sine
» nerabdarea
» presiunea timpului
» oboseala & foamea

Daca doriti sa fiti creativi, fiti deschisi catre orice idee, orice concept sau afacere propusa, analizati bine si ganditi-va din punctul dvs de vedere dupa ce v-a fost prezentata ideea. Teama de esec, comoditatea, stima de sine prea crescuta diminueaza creativitatea, apartitia ideilor si inteligenta emotionala. Cei mai mareti si mai buni oameni de afaceri sunt deschisi catre orice, sunt auto-motivatori, flexibili, curajosi si cu curiozitate pronuntata. Aceste calitati se pot dezvolta.

Stresul, tensiunile, supararile si problemele sunt deasemenea factori perturbatori ai creativitatii. In cazul in care aveti o problema ce necesita rezolvare trebuie sa va calmati, sa ganditi pozitiv avand in minte “Orice problema are si o solutie”.

Cea mai mare problema a sefilor este autoritatea exagerata asupra angajatilor. Aceasta starpeste gandirea independenta si creativa. Angajatii vor tinde sa ii lase pe cei mai mari sa ia decizii si sa vina cu idei noi.

Un bun management al timpului ne va aduce multe beneficii: terminarea sarcinilor, atingerea obiectivelor si mai mult timp liber pentru creativitate.

Sanatatea este un alt factor ce contribuie la o buna functionare a creierului, crescand creativitatea.

Cititul va dezvolta mult imaginatia, oferindu-va idei. Cititi tot ce va cade in mana, abonati-va la cat mai multe site-uri sau reviste din domeniul dvs.

 

-->