16 June 2014,
 Off

De ce automotivatia este cauza succesului?

Ati observat in viata dumneavoastra lucrurile pe care le-ati obtinut au avut in spate un motiv foarte concret? O motivatie puternica ce v-a facut sa munciti din greu pentru a obtine lucrul dorit?

Totul porneste de la motivatie, de la determinarea dumneavoastra de a obtine un lucru.

 

Automotivatia va face mai puternic

Hotararea dumneavoastra de a reusi poate fi sinonima cu “automotivatia”. Cu cat va imaginati mai mult rezultatul cu atat veti fi mai motivat sa lucrati sa va dezvoltati si sa atingeti telul propus.
Pentru a fi motivat trebuie sa va imaginati lucrul dorit, sa va puneti in postura in care dumneavoastra deja aveti acel lucru, sa va imaginati cum il veti folosi si ce beneficii va va aduce. Acest exercitiu va va motiva si va va face mai puternic, va creste determinarea si hotararea.

 

Motivati-va constient

De multe ori ne dorim lucruri fara un motiv anume, ne facem chiar iluzii cu privire la anumite lucruri. Lucrurile care au un motiv intemeiat vor avea o determinare si o hotarare mai puternica. Incercati sa va motivati constient, dialogul cu propriul “ego” va poate fi foarte folositor. De exemplu: Cum m-as simti avand acel lucru? Cum m-as simti in acea postura? De ce vreau sa ajung acolo? Care e motivul pentru care imi doresc acest lucru?

Gasiti raspunsuri la aceste intrebari, ele va vor oferi un motiv constient.

 

Teluri concrete

Ganditi-va la un lucru pe care l-ati dorit foarte mult dar pe care nu l-ati obtinut. Care a fost motivul pentru care nu ati reusit? Oare sa fie conditia? Sau sa fie detaliile despre acel lucru?

Orice lucru pe care doriti sa-l obtineti, orice tel pe care doriti sa-l atingeti, necesita detaliat. Acesta va fi factorul de motivatie. In momentul in care stiti multe lucruri despre un lucru pe care doriti sa-l obtineti nu-i asa ca e mai simplu de obtinut? Acesta ar trebui sa fie primul pas, detalierea concreta, cel mai bine intr-un caiet, a dorintei dumneavoastra.  Apelati la imaginatie, e mai importanta decat cunostintele.

 

Lucrati pentru visele dumneavoastra si nu pentru visele altora

Cei mai multi oameni isi doresc lucruri dar nu sunt constienti ca ei lucreaza pentru visele altcuiva. Dupa cum stim cei mai multi sunt intr-o cursa de supravietuire si acesta ar fi motivul pentru care ei nu pot face nimic. In cazul unui manager poate fi la fel, desi castigul e mai mare, lipsa de educatie financiara poate crea probleme.

Dupa ce v-ati stabilit telurile incercati sa va economisiti timp pentru a le realiza, ecomisiti bani pentru pune planul in aplicare. Incercati sa intelegeti mecanismul banilor prin educatie financiara.

 

Eliminati comparatiile

Majoritatea oamenilor au ceva in comun, expresiile: “acel om a reusit pentru ca a avut bani”, “acel om a reusit pentru ca avea relatii” , “sunt prea sarac ca sa reusesc” , “stiu prea putine ca sa pot face ceva”. Ceea ce nu inteleg majoritatea este ca totul se construieste.

Orice lucru se construieste, fie ca este o afacere, o lista de contacte sau orice altceva. Eliminati comparatiile si incepeti sa va puneti ideile pe hartie. Sunteti propriul ajutor.  Motivatia nu va exista daca tindeti sa va comparati, ea va exista daca veti gasi solutii.

 

Cu ce va puteti mandri

Va puteti aminti ultima reusita? Cum a fost? Ati fost bucuros? V-a facut sa credeti ca puteti face mai mult?

Orice reusita va va da motivatia sa incercati mai mult. Incercati sa va ganditi la reusitele dumneavoastra in momentele in care doriti sa faceti ceva si de care va indoiti, e o modalitate foarte buna de a va motiva, va va schimba modul de gandire dintr-o gandire indoielnica intr-o gandire pozitiva si motivata sa transforme gandurile si ideile, sa le materializeze.

Inconjurati-va cu oameni pozitivi care va incurajeaza si apreciaza reusitele dumneavoastra, oameni care va lauda si care va sunt alaturi.

 

Autosugestia

Nimic nu poate fi mai puternic decat propria incurajare, nimeni nu va poate da o energie mai mare decat propria persoana.

Incercati sa va incurajati singuri, sa va vorbiti cu voce tare, sa va pronuntati catre propriul ego cu urari de motivare. Gasiti ce e mai bun la dumneavoastra si incercati sa cresteti acel talent sau valoare.

Autosugestia este a doua persoana care va poate motiva si incuraja. Priviti-va in oglinda si incurajati-va.

 

Unde va simtiti mai bine?

Ati observat ca atunci cand sunteti in intr-un loc in care va simtiti bine realizati mai multe lucruri? Ganditi logic. Lucrurile merg de la sine mai bine?

Mediul in care lucrati, in care stati sau va petreceti timpul liber este foarte important sa va ofere confort. Sa va simtiti bine in acel loc.

Nu veti putea lucra intr-un mediu galagios, murdar sau care va strica buna dispozitie. De aceea, incercati sa va construiti un mediu favorabil, in care sa va simtiti relaxat, motivat si cu spor de lucru, unde puteti sa va puneti ideile in aplicare.

-->